Motebildet på NM Dag 1

Sommerens sjakksesong er i gang, og motebildet vi har sett hos sjakkeliten viser tydelig at sesongens farge er blå! I årets NM er ser vi en stor blå skjortetrend, men også en del «chille-klær», og noen få som tar FIDEs kleskoder høyst seriøst. Her er de viktigste moteøyeblikkene fra runde 1 i NM 2021.

BLÅ SKJORTER
Benjamin Arvola Notkevitch overasket sjakkmiljøet med en gedigen comeback i 2017. Under første runde i årets NM tok han seg bra ut i en anstendig mørkeblå TONY-skjorte fra Mr Capuchin, og med det vi i redaksjonen kaller gresk gudehår i en sjarmerende, men rotete frisyre er Notkevich selve drømmen av sjakkmote. Han går også litt vekk fra den klassiske sjakkstilen med en åpen knapp i kragen på skjorten, og oser med den oppkneppede skjorten ren selvtillit. TONY-skjorten er vanskelig å få tak i med lyseblå undertoner i dag, men vi kan bare konstatere med et riktig fargevalg, da blåtonen er en fabelaktig match med øynene.

Ønsker du å kle deg likt som GM Benjamin Arvola Notkevitch?
Shop the style:


IM Nicolai Getz er en spiller vi har sett lite til de siste årene, men han gjør seg gjeldende på sjakkbrettet i NM også i år. Getz går for en bohem-look og med en iskaffe kjøpt på en bohem kaffebar følger han en av de hotteste TikTok-trendene.
I klesveien går Genz for en typisk Khakishorts som ikke nødvendigvis trenger å være så veldig dyr. Sammen med en lyseblå umerket lin-skjorte, er det tydelig at Genz ikke ønsker å reklamere for eventuelle prislapper på klærne. Genz går for årets klassiske sjakkmote med oppknappet øversteknapp på skjorten. Svarte og røde sko var noe misplassert i antrekket, men de komplementerer Genz stilvalg ved å si at han ikke nødvendigvis bryr seg om matching. Vi i redaksjonen er derfor veldig fornøyd med dette modige valget av sko, og lurer på om svart-røde-joggesko er noe vi får se hos hipstere i årene fremover. Med sin boheme stil er det tydelig at Getz ønsker å fremstå som en laid back og chill type som også har livet på stell. Og han klarer det med glans!

Ønsker du å kle deg likt som IM Nicolai Getz?
Shop the style:


GM Johan Salomon er kjent for sine Ralph Lauren-skjorter i sjakkmiljøet – og bærer også i runde 1 under NM en slik skjorte med glans. Denne gangen i form av en blålig denimskjorte. Også Salomon velger å gå for sjakktrenden om å la den øverste knappen på skjorten være åpen. Med en noe dyrere frisør enn mange andre i turneringen, stiller Salomon som han er: stabil og av høy standard – men kanskje ikke helt blant toppsiktet.

Ønsker du å kle deg likt som GM Johan Salomon?
Shop the syle:


34% av publikum tror GM Frode Urkedal går av med seieren i årets NM. Urkedal tok et modig skjortevalg i første runde, og har i tillegg til lyseblå striper inkludert hvite toner i skjorten sin. Til tross for assosiasjonene vi får til bananas i pysjamas – kler Urkeldal skjorten med den kjente Urkedal-stilen.
Urkedal viser gang på gang at han alltid har det lille ekstra, og at han ikke trenger å gjøre  en innsats for å vise det, han er definitivt fremdeles en klar favoritt i redaksjonen med sin kledelige personlighet og sitt lure smil.

Ønsker du å kle deg likt som GM Frode Urkedal?
Shop the style:


Andre som valgte blåtoner i skjorteveien var blant annet IM Kristian Stuvik Holm, IM Tor Fredrik Kaasen, Arnt Esbensen, og CM Jon Kristian Haarr i studio.

DRESSMANN
De best kledde herrene i runde 1 var uten tvil publikumsfavoritt GM Jon Ludvig Hammer og Chess24-kjendis IM Sebastian Mihajlov. Begge var kledd i dress og med blåtoner i skjorten, og passende møtte de hverandre på førstebord.

Mihajlov stilte i en marineblå dress, med en tilhørende lyseblå skjorte. Dette høres i utgangspunktet ikke helt lovlig ut, Mihajlov har gått for en farlig kombinasjon som likevel funker fantastisk. Ikke bare matcher blåtonen på skjorten øynene hans, men med valg av sjakkmotens oppkneppet blå skjorte konstaterer Mihajlov seg som en motebevisst sjakkspiller, og vi gir med dette stilvalget 10/10.
Vi kommer heller ikke unna å kommentere Mihajlov sine flotte brune dressko, som er riktig valg for blåtoner i dressen. IM-en har i motsetning til store deler av turneringen også klart å ha på seg ankelsokker eller «No show socks», slik at anklene stråler når han sitter lent over sjakkbrettet. Dette fremhever også Mihajlovs lange ben, og gjør det tydelig at det ikke er konfirmasjonsdressen Mihajlov har på seg, men tvert i mot et modig og bevisst valg for å fremheve sine strålende ankler – og vi digger det!

Hammer er å se med signaturlooken vi alle kjenner fra vårt overprisede TV2 Play-abonnement. Også Hammer har valgt blåtoner i dressen, og med en tilhørende skjorte som matcher enkelt og greit. Hammer stiller i briller det er tydelig at han har betalt mye for, og vi kan ikke annet enn å elske antrekket fordi det minner oss om den gode TV-personligheten store deler av Norge håper at vinner NM. Hammer velger også å oppkneppet knapp på skjorten, og fremstiller med det seg selv veldig selvsikker. Det er tydelig at tid i studio har lært Hammer å style håret sitt, og Hammer møter med voks til runde 1, i likhet med Sebastian Mihajlov som gikk for en litt mer bed-hair look enn Hammer.

To kjekke flotte menn på hver sine måter. Vi i redaksjonen er spent på hvordan sjakkmoten deres utvikler seg videre i turneringen.

Vil du kle deg som Mihajlov og Hammer på neste sjakkturnering?
Shop the look, redaksjonen anbefaler:


STRIPEVETERANER
Hos veterandelen av turneringen ser vi et større skifte i moteveien, hvor det som er helt inn nå er STRIPER, STRIPER, STRIPER. IM Frode Elsnes og GM Rune Djurhus stilte i runde 1 i hver sine stripete overdeler og modige farvevalg. Vi håper og tror at dette er noe vi vil se i veterandelen av sjakkmiljøet både i NM-uken og utover høsten.

Vil du kle deg i striper, slik som IM Frode Elsnes og GM Rune Djurhus gjør?
Shop the style, her er redaskjonens forslag:


KLAR FOR ALT!
Presidentkandidaten og en av publikumsfavorittene GM Simen Agdestein gikk i runde 1 for en mer casual look, med svarte NIKE-shorts, og en Helly Hansen NTG-piquet. Han fullførte looken med en blå disponibel hettegenser og en lett boblejakke tilgjengelig – klar for både vinter og vår foran sjakkbrettet. Tross sin casuale look som også overføres til frisyren – klarer Agdestein å pulle off en «kjekk-middelaldrende-mann»-frisyre som tilsier at han er klar for alt. Med hvite behagelige sko fra NIKE, og med sokker for komfort, ser vi en mann som ønsker å være bevegelig og å ha det behagelig. Dette betyr likevel ikke at moten lar seg vente. Briller på snor- fullfører antrekket, og han har dermed  klart å gjøre «Toppidrettslærer»-looken komplett.

Vil du kle deg som GM Simen Agdestein?
Shop the look:


Vi ser frem til å kommentere flere laid-backe klesvalg etter hvert under NM-uken.

xoxo SJAKK OG SLADDER